Start
Info/Links
Agenda/Nieuws
Uitrukken
kort uitrukverslag
Fotoalbum
Wedstrijden
Archief

 

 

OP DEZE PAGINA EEN KORT VERSLAG VAN DE INZET / MELDING

(op deze pagina alleen een inzetverslag indien tekst en inhoud overeenkomt met de daadwerkelijke situatie)

2014

22-09-14: Schoorsteenbrand: Op 22 november kreeg de post Vries om 22.45 uur de melding Gebouwenbrand (schoorsteen) Meerweg Tynaarlo, al snel was duidelijk dat dit sauna "De Bron" betrof ook was de hoogwerker uit Groningen gealarmeerd. Ter plaatse had ook het riet rondom de schoorsteen al vlam gevat, door een snelle binnenaanval kon erger worden voorkomen. Ook de snelle inzet van de hoogwerker vanuit Groningen die plaatselijk bekend was en in mum van tijd de buitenbrand onder controle had bleef de schade beperkt.

2013

 

12-09-13: Shermen plaatsen Zuidlaarderweg Tynaarlo. Enkelen hadden de traumahelikopter al zien draaien boven Vries, in eerste instantie werd namelijk aangegeven dat het bij de sportvelden van VAKO er iets aan de hand was. Later bleek dit niet zo te zijn het was bij de sportvelden van Tynaarlo bij de fietsovergang ter hoogte van de sportkantine was een jonge vrouw (35) geschept door een touringcar. Hulp kwam in dit geval voor de vrouw te laat.

29-04-13: Woningbrand De Punt. Om 13.00 uur gingen de piepers voor een Woningbrand (schoorsteen/dak) bij navraag bleek het een schuur pannendak gedekt gebruikt als opslag, omdat niet bekend was wat voor opslag en in hoeverre de schuur van andere percelen afstond werd opgeschaald naar middelbrand. Tijdens het aanrijden kwam vanaf de politie die ter plaatse was de melding dat de brand uitslaand was. Ter plaatse bleek de brand inderdaad uitslaand en bleek de schuur vast te zitten aan de woning. Door een snelle verkenning en een binnenaanval kon de schade beperkt blijven tot een stuk dak van de betreffende schuur. Enkele schilderijen die opgeslagen waren hebben wat waterschade opgelopen.

18-04-13: Gezondheid (Ass. rv) Om 13.13 uur werd de hoogwerker van Assen opgeroepen voor een ongeval in de badkamer aan de volmachten te Vries, 2 minuten daarna werd de post Vries gealarmeerd voor assistentie, de vrouw des huizes moest horizontaal de woning uit. Een oplettende bezoeker van onze fotosite heeft het al ontdekt, nee het is geen fout van de webmaster er staan twee verschillende hoogwerkers. De hoogwerker van Assen raakte defect en kon onverrichte zake weer naar Assen, zodat om 13.37 de hoogwerker van Groningen werd gealarmeerd.

22-01-13: Voertuig te Water. Om 07.47 kreeg Vries de melding van een Voertuig te water aan de Eekhoornstraat, door de winterse omstandigheden en het tijdstip van de melding lukte het Vries deze keer niet om binnen 8 minuten uit de kazerne weg te rijden, zodat volgens het protocol de volgende post werd gealarmeerd dus om 07.55 werd Eelde gealarmeerd. Ondertussen was Vries compleet en vertrok, een aantal minuten later melde Eelde zich ook, maar toen waren Vries en het duikteam van Groningen al ter plaatse, zodat Eelde onder prio 2 door mocht rijden. Bij onderzoek bleek dat de auto er al enige tijd lag en er geen personen meer aanwezig waren. De politie heeft de zaak verder afgehandeld en de overige hulpdiensten konden weer terug.

11-01-13: Brand garagebedrijf Vries. Om 4 uur morgens gingen de piepers van de post met de melding brand garagebedrijf, onderweg naar de kazerne had men al een flink vuur gezien aan de achterzijde van de showroom. Vandaar dat er bij de uitruk gelijk middel werd gegeven, ter plaatse stond de eigenaar (ook een brandweerman) de brandweer op te wachten met de nadere informatie dat het een tweetal auto's betrof achter de showroom. De beide auto's zijn afgeblust met schuim en een derde auto heeft ook nog schade opgelopen.

2012

28-10-12: Brand Agrarisch bedrijf Yde. Even voor half een kreeg Vries de melding van een brand aan de Brink in Yde, bij het uitrijden van de Molenstraat in Vries was de rode gloed al boven Yde te zien, ook Eelde kreeg direct de melding. Ter plaatste sloegen de vlammen al hoog uit de boerderij en was duidelijk dat hieraan niet meer viel te redden, de zoon des huizes was alleen thuis maar was al uit de woning. In een schuur naast de boerderij die ook riet gedekt was stonden een negenentwintig kalveren, de prioriteit lag op het behouden van de omliggende percelen en met name de schuur waarin het jongvee stond. Dit is in ieder geval gelukt. Daar er opgeschaald was naar grote brand kwam de SB uit Groningen ter plaatse en de TS uit Haren. De post Zuidlaren heeft Vries in de morgen afgelost. En op het moment dat ik dit schrijf gaan de pagers van Vries opnieuw mar nu betreft het nablussen.

26-10-12: VKO (vrachtauto-auto) A28. Om 5 minuten voor elf gingen de pagers van de post Vries af met de melding VKO Vrachtauto-auto, Al snel was duidelijk dat het een wat groter incident was, ook Groningen werd gewaarschuwd en de post Zuidlaren. Ter plaatse trof men meer aan dan alleen een auto vrachtauto er waren in totaal nog twee personenauto's bij betrokken. Daar men ter hoogte van Haren met de weg bezig was, was de gehele ochtend al sprake van file en langzaam verkeer. Een onoplettende automobilist zag dit te laat en knalde vervolgens achter in een groene twingo die door de klap werd gelanceerd en in de berm terecht kwam. Helaas is er bij dit incident een dodelijk slachtoffer te betreuren en zijn er twee personen gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

19-05-12: Ongeval (gas) Zwarte Dijk. De melder had een knal gehoord en vervolgens het sissen van Gas. Bekenden weten dat er aan de Zwarte Dijk een locatie van de NAM ligt. Bij nader onderzoek werd duidelijk dat er niets aan de hand was. Door werkzaamheden op een andere locatie had men op afstand gas laten ontsnappen aan de Zwarte Dijk. Het deksel dat dan openklapt geeft een knal.

17-03-12: Woningbrand. Om 17.55 uur gingen de piepers af voor een woningbrand aan de Taarloseweg in Ubbena, Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat het om een magnetronbrand ging, volgens de bewoonster was de brand uit. omdat het een inbouwmagnetron betrof bleef de eerste auto onder prio 1 doorrijden. Ter plaatse is de magnetron verwijderd en de woning geventileerd.

05-01-12: VKO. Vanmiddag om 15.25 uur kreeg de brandweer van Vries de melding binnen van een verkeersongeval, aan de Noordenveldweg - Norgerweg in Donderen.Ter plaatse werd er een personenauto aangetroffen, die een aanrijding had gehad met een vrachtwagen. De vrachtwagen had de personenauto over het hoofd gezien, deze zat net in de dode hoek van de spiegel. De bestuurder en bijrijder werden door het ambulancepersoneel onderzocht. De bijrijder is voor nader onderzoek, door de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Verdere bijzonderheden zijn niet bekend.

2011

01-10-11: VKO Vriezerweg Tynaarlo: De bestuurder van een vw golf kreeg op de rotonde een epileptische aanval waarop hij het voertuig op de rotonde stilzette, vervolgens kwam het vtg weer in beweging en reed de rotonde af waarbij hij een boom raakte. Toen een passerende fietser bij de auto kwam was de bestuurder buiten kennis waarop 112 werd gebeld. Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse op dat moment was de bestuurder weer bij kennis. Hij is door het ambulance personeel voor onderzoek in de ambulance gezet. de brandweer kon weer terug naar de kazerne.

08-07-11: VKO eenzijdig Taarloseweg Assen: Na de Taarloseweg te hebben afgereden werd hier niets aangetroffen, uit de volgende melding werd nog niet geheel duidelijk waar het ongeval zich had plaatsgevonden. Later bleek dat het ongeval zich had voorgedaan op de splitsing Taarloseweg-Gasterenseweg. Ook was het ongeval niet eenzijdig maar betrof het twee voertuigen. Omdat de brandweerauto's van Vries al in Taarlo reden, konden deze na overleg met de meldkamer door rijden en de noodzakelijke hulp verlenen. een van de slachtoffers kon na stabilisatie zonder te hoeven knippen uit de auto worden gehaald en is met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Daarna heeft de brandweer beide voertuigen veilig gesteld en het incident over gedragen aan de politie.

2010

12-07-10: Na controle brandlucht: Zondag avond werd een woning in de wijk Arlo getroffen door een blikseminslag, na dat maandag overdag de meterkast gerepareerd waren roken de bewoners bij het aanzetten van de verlichting in de garage een brandlucht. Daar men boven de garage sliep vertrouwde men deze situatie niet. Op aanraden van de politie werd de brandweer gewaarschuwd, met behulp van de warmtebeeldcamera werd de garage gescand maar trof men niets aan. Een der brandweermannen vond de tl bak van een der lampen wel aardig donker, na dat de kap er af was gehaald bleek hier de dader van de geur in aanwezig te zijn. Na de tl-bak te hebben afgekoppeld konden de bewoners rustig slapen en wij weer terug naar de kazerne.

03-07-10: Ook in dit geval werd de melding weer ingetrokken en konden we binnenblijven, er waren bij een paar korpsleden al wat twijfels over het hoge nummer aan de Meerweg, dit bleek dus ook op waarheid te berusten het was namelijk de Meerdijk in Eelde/Paterswolde.

02-07-10: Auto auto A28: Deze melding werd ingetrokken daar de personen op eigen gelegenheid al uit de auto's waren.

01-07-10: Auto ongeval A28: Omstreeks half acht werd de brandweer van Vries en Assen gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de A28. Hierbij was een kleine personenauto met 2 inzittenden in de middenberm gekomen. De beide inzittenden, twee vrouwen van tussen de 30 en 40 jaar zijn op advies van het ambulancepersoneel door de brandweer uit het voertuig bevrijdt. Beide zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Nadat de verkeersongevallenanalyse van de politie Drenthe onderzoek had gedaan naar de oorzaak heeft berger Hamstra uit Tynaarlo het voertuig geborgen. Over de exacte oorzaak is nog niets bekend. Mogelijk is een klapband de oorzaak van dit ongeval.

04-06-10: Automaat Pare BV Tynaarlo: Bij de firma Pare werkt men met een beamer systeem onder het dak in de grote hal, dit betekent dat er een signaal (infrarood) vanaf de beamer naar een spiegel word verzonden en deze teruggekaatst word, zolang het signaal niet word onderbroken is er niets aan de hand. Wat wil nou het geval dat door de warmte de staalconstructie gaat werken en daardoor het signaal wordt onderbroken zodat er een brandmelding binnenkomt.

29-05-10: Op het moment dat de wedstrijdploegen uit Vries, Eelde en Zuidlaren met spanning zitten te wachten op de prijsuitreiking van de HD wedstrijd krijgt de achtergebleven ploeg uit Vries (die op dat moment de verzorgingsgebieden waarneemt van Eelde en Zuidlaren) een Automatische melding in het restaurant bij het vliegveld.

15-02-10:  Woningbrand Norgerweg Donderen: Om 13:50 uur is er bij een grote brand aan de Norgerweg in Donderen een woonboerderij verloren gegaan. Om 14:00 uur werd de melding grote brand uitslaand gegeven. Bij aankomst van de brandweer bij de woning bleek dat de gehele woning al als verloren kon worden beschouwd Een kind kon ternauwernood gered worden. De woonboerderij was een tijdje geleden volledig opgeknapt. De korpsen van Assen, Eelde, Vries, en Peize zijn geruime tijd bezig geweest met het blussen van de brand. De achtermuur en de punt van de voorgevel zijn door een kraan naar beneden gehaald. Daarna kon de nablussing beginnen, rond de klok van zessen keerde ook Vries terug naar de post, waaraan de schoonmaak kon worden begonnen. De waterwinning moest uit het dorp komen en leverde nogal wat smerige slangen op.

14-02-10: Schoorsteenbrand Holtenweg Vries: Even voor acht uur gingen de piepers voor een schoorsteenbrand aan de Holtenweg in Vries, toen de eerste auto de bocht om kwam was al snel duidelijk dat dit meer was dan een schoorsteenbrand. De vliering van de woning stond al in brand. Middels een snelle binnenaanval kon de brand worden bedwongen, en bleef de schade beperkt tot de vliering, wel liep de woning veel schade op door het bluswater. Toen de hoogwerker het dak rondom de schoorsteen weghaalde bleek het dakbeschot ook nog eens uit asbest te bestaan. vandaar dat de woning niet meer betreden mag worden.

 

2009

 

12-12-09: Camper Caravan brand: De brand brak rond kwart voor vier uur 's nachts uit. Aanvankelijk was niet duidelijk of er nog iemand in de caravan zat. "De brandweer kon niet naar binnen. De caravan stond compleet in lichterlaaie", zegt politiewoordvoerster Ramona Venema. Tegen de ochtend ontwaarden de hulpverleners inderdaad een lichaam in de caravan. Onderzoek door de technische recherche heeft volgens Venema uitgewezen dat de brand waarschijnlijk is ontstaan door oververhitting van de houtkachel.

29-09-09: Automaat Appartementen de Eijkenhof Vries: De bewoners van een appartement hadden het pannetje met eten vergeten, het vuur was al uit en na een korte inspectie en het appartement geventileerd te hebben keerden we weer terug naar de kazerne.

13-09-09: Woningbrand dingspil Vries: Ter plaatse kwam er rook uit de woning en waren de ramen van de kamer al aardig zwart. De bewoners hadden de formule 1 nog gekeken thuis en waren naar Zuidlaren vertrokken voor het kijken van een voetbalwedstrijd. kort daarna kregen ze te horen dat er een brand was in Vries aan het dingspil, al snel werd duidelijk dat het hun woning betrof. vermoedelijk is de oorzaak kortsluiting achter de computer onder de trap. de poes des huizes heeft het niet overleefd.

09-09-09: Vliegtuigcrash GAE 2B melding: Dit zou beteken dat er een vliegtuig waarin mogelijk 50 personen kunnen zitten was neergestort. Gelukkig maar viel het mee en werd er al snel afgeschaald en bleek het om een klein toestel te gaan met 2 inzittenden die er goed vanaf kwamen.

27-08-09: Bedrijf binnenbrand manege Dolfing: Van een binnenbrand was al geen sprake de vlammen sloegen al meters hoog uit de hooi/stro opslag achter de manege, Dus opschaling middel en groot waren op zijn plaats. Op de zijkant van de loods grensde een kalverfokkerij met een 700 kalveren, door snel optreden en de aanleg van een waterscherm bleven deze kalveren ongedeerd. Even leek het dat de kalveren toch geŰvacueerd moesten worden vanwege de rook dit hoefde niet daar de eigenaar het ventilatiesysteem had aangezet. De schuur met hooi/en stro was niet meer te redden, daar de vuurhaard diep in het stro/hooi zat moest de hele berg uit elkaar worden getrokken vanaf 3.00 uur tot 19.00 uur is men hier mee bezig geweest.

25-08-09: (gaslucht/lekkage) buiten Arlo Tynaarlo: Inderdaad hing er een eigenaardige lucht in het plan Arlo, wel kon snel worden aangenomen dat het geen gaslucht was. Door de plaatselijke bekendheid werd de ontgisting boederij aan de Eisenbroeken genoemd. Bij controle bleek inderdaad de geur daar vandaan te komen. De uien die hier verwerkt werden waren de boosdoeners, en mede door de weersomstandigheden rook men dit in Tynaarlo.

25-08-09: Auto-Auto Asserstraat Ubbena: Tijdens het aanrijden werd de melding Auto-Vrachtauto en persoon al uit de auto, een vrachtauto met oplegger was bezig achteruit een inrit in te steken, deze actie werd te laat opgemerkt door een automobilist. Deze probeerde nog achter de vrachtauto langs te sturen wat niet geheel lukte.

18-08-09: Brandgerucht onbekend Zeegse: Aangekomen in Zeegse bleek er inderdaad een sterke geur van brand te hangen, daar de wind zuidwest was werd al snel de conclusie getrokken dat het waarschijnlijk brandde op een voormalige kwekerij aan de Eisenbroeken. Dit bleek inderdaad het geval het houtafval wat daar brandde zorgde mede door de weersomstandigheden dat men dit in Zeegse rook. De bult was al dusdanig klein en kon geen gevaar voor uitbreiding zodat we terugkeerden naar de kazerne.

04-07-09: Autobrand Vriezerhoek Ubbena: Tijdens het aanrijden werd de autobrand een vrachtautobrand, even later bleek het een containerbrand, ter plaatse bleek het inderdaad een containerbrand die op een aanhanger stond en aangekoppeld was achter een vrachtauto met daarop nog een container. Door snel optreden met een waterscherm bleef de vrachtauto gespaard, vervolgens werd de container geblust met lage druk en schuim.

26-05-09: Brandgerucht Nieuwe Rijksweg 10 Vries: Al snel werd duidelijk dat het de woning betrof van een (oud) collega, ter plaatse en na een eerste verkenning werd er geen brand ontdekt. Zo het leek had de bliksem de schoorsteen getroffen en zich ontlaadt via de meterkast.

04-05-09: Gaslucht/lekkage Rozenstraat Tynaarlo: Bij werkzaamheden aan de Rozenstraat werd de gasleiding geraakt, ter plaatse gekomen, werd direct verzocht om Essent met spoed ter plaatse te laten komen. Gelukkig werd in de straat de afsluiter van het gas gevonden en kon de brandweer door middel van de kraansleutel de gastoevoer afsluiten.

25-04-09: Natuurbrand Larikslaan schipborgerweg Zuidlaren: In verband met de droogte en de waterwinning werd er tweezijdig aangereden, Toen Zuidlaren ter plaatse was viel de omvang van de brand mee en werd er gelijk brand meester gegeven zodat Vries terug kon keren naar de kazerne.

15-04-09: Gaslucht Lekkage Handelsweg Tynaarlo: Nadere berichten vanaf de meldkamer waren dat het zou zijn bij de werkzaamheden achter koelgroep Dorenbos, ter plaatse gekomen konden we niets ontdekken bij navraag aan de centrale zou de melding komen vanaf de A28, gezien de windrichting zou dit betekenen dat dit aan de andere kant van de snelweg moest zijn. Na een kort verkenning aan de andere zijde van de snelweg bleek ook daar geen gaslucht te zijn. Waarschijnlijk had de melder de vele mestuitrijdingen geroken en daaruit een conclusie getrokken.

18-03-09: Autobrand Tynaarloseweg Vries: Na een maand van stilte gingen de piepers af voor een autobrand aan de Tynaarloseweg te Vries, de auto die in brand stond was op onverklaarbare wijze uit zich zelf gestart en vervolgens tegen de muur van de voormalige zuivelfabriek gerold waarna hij in brand was gevlogen. Door snel optreden werd de auto geblust met schuim en de fabriek gekoeld met water.

11-02-09: Auto ongeval eenzijdig Taarloseweg Ubbena: Bij het aanrijde werd duidelijk dat het niet de Taarlosewg was maar de Asserstraat te Ubbena. Door de gladheid was een bestuurder in de berm gekomen na een correctie aan het stuur vervolgens in de andere berm om vervolgens weer naar de andere kant te schieten en daar tot stilstand te komen tegen een boom. De bestuurder klaagde in eerste instantie over zijn schouder, hij is vervolgens onder leiding van het ambulance team door de brandweer uit zijn auto gehaald en voor controle meegenomen.

01-02-09: Voertuig gekanteld A28 L180: Door een plaatselijke winterse bui was de A28 ter plaatste spekglad, dit werd een automobilist fataal en raakte in de slip en kwam zo ondersteboven in de sloot naast de A28 terecht. De automobilist wist zich zelf uit de auto te bevrijden en is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Van de auto bleef niet veel over. Deze is meegenomen door berger Hamstra.

01-01-09: Vreugdevuur meeuwenlaan Vries: De oudejaarsploeg had het dit jaar rustig, op oudejaarsavond kwam er niet een melding binnen pas om 02.00 uur kwam de eerste melding van een bosjesbrand aan de oosterkampen, deze werd ingetrokken. Na elkaar de beste wensen  te hebben gegeven kwam om 02.30 de melding van een vreugdevuur aan de meeuwenlaan. Ter plaatse was er inderdaad een vuurtje met een aantal jongeren aanwezig in opdracht van de politie werd het vuur door ons uitgemaakt. Verder verliep de nacht rustig.

horizontal rule

2008

30-12-08: Woningbrand noordeinde Donderen: Om drie uur vannacht gingen de piepers voor een woningbrand te Donderen, mede gezien de weersomstandigheden werd er direct opgeschaald naar middelbrand. De te koop staande woonboerderij kon niet worden gered.

26-09-08: Woningbrand Osbroeksweg Tynaarlo: Tijdens het aanrijden werd gemeld dat de bewoner de brand zelf had geblust, daarom bleef er alleen nog een nacontrole over.

20-09-08: Motorbrand loopstukken Tynaarlo: Na een korte pauze op de loopstukken wilde de motorrijdster haar weg vervolgen. Bij het starten van de motor ging het mis de motor vloog spontaan in brand, en brandstof was er genoeg want ze had net getankt in Tynaarlo. Er bleef dan ook weinig van de motorfiets over.

26-08-08: Auto-auto Verlengde Noordenveldweg Vries: Tijdens het aanrijden werd er ook nog gemeld dat er een vrachtwagen bij betrokken zou zijn, bij aankomst bleek er wel een vrachtwagen te staan maar deze was niet betrokken bij het ongeval. Het ongeval zelf was tussen een taxibusje en een aannemersbusje, alle bestuurders en passagiers waren al uit de voertuigen. Na een kort onderzoek kon de brandweer al snel weer terugkeren naar de kazerne.

11-08-08: Automaat Diensteenheid Tynaarlo Kornoeljeplein Vries: In eerste instantie kwam hij binnen als een automaat, maar direct daarop werd er al een binnenbrand gemeld. De brand is begonnen in de technische ruimte die zich in de kelder bevind. Door het open trappenhuis kon de rook zich verspreiden door het gehele gebouw. en ook al snel kwam uit de ventilatierooster rondom het gebouw de rook naar buiten. Door de betonnen constructie van het gebouw bleef nadat de brand geblust was de hitte en de rook lang in het gebouw aanwezig.

27-06-08: Dier bekneld Hoofdweg Zeegse: Hierbij bleek het om een koe te gaan die zich tussen twee muren had vastgelopen, Hij zat zo vast dat de HV1 uit Assen met speciaal gereedschap ter plaatse moest komen om zo met de takel de koe zo hoog te krijgen dat hij over de muur heen kon. Na enkele uren van ...... zweet en tranen was de koe gered.

26-06-08: Bosjes/ruigte brand Zeegse: Oefende militairen dachten eerst aan mist, maar dichterbij gekomen bleek het een brand te zijn. Men deed een bluspoging maar gezien de ondergrond lukte dat niet en wakkerde het vuur steeds weer aan, hierop werd de brandweer gewaarschuwd. Twee militairen liepen naar de weg om daar de brandweer op te vangen en de plaats in het bos te wijzen waar de brand zich bevond. Op de plaats van de brand lagen een aantal kranten. Door middel van schuim en water is de brand geblust. Duidelijk was op de warmtebeeld te zien waar de warmste plekken onder de humus laag zat.

17-06-08: Automaat Lentis Zuidlaren: Daar de vakantieperiode is aangebroken en er een aantal wegen in Zuidlaren zijn opengebroken wordt er dubbelzijdig aangereden.

01-06-08: Schoorsteenbrand Taarloseweg Ubbena: De bewoners hadden de avond ervoor de haard aangehad, daar was een groot blok hout in blijven nasmeulen zodat de ochtend erop rook uit de schoorsteen kwam. Door de herindeling en de wijziging van de huisnummers was het eerst onduidelijk waar het was. Ter plaatste werd de hoogwerker ingezet en het schoorsteenkanaal geveegd. Hier trof men geen brandresten aan.

27-05-08: Auto-auto Donderseweg Norg: omdat de brandweerauto van Norg niet inzetbaar was werden de korpsen Vries en Roden opgepiept voor dit ongeval, ter plaatse gekomen trof men een audi aan die frontaal was gebotst met een bestelbusje de bestuurder van de audi zat bekneld en werd door de brandweer van Vries uit het voertuig bevrijdt. Terwijl we bezig waren in Norg kwam er een melding dier te water Oudemolensebrug te Taarlo deze is door het korps van Annen uit het water gehaald.

09-05-08: Middel Bedrijf Binnenbrand Groningerstraat De Punt: De melding kwam binnen als middelbrand, tijdens het aanrijden werd al snel duidelijk dat er 3 brandweerleden van de post Eelde werden vermist. Gezien de enorme vuurbelasting en de hoorbare ontploffingen van gasflessen werd voor hun leven gevreesd.

Namens de post Vries vanaf deze zijde sterkte.

20:00 Ľ 09-05-2008
(bron website Gemeente Tynaarlo www.tynaarlo.nl

Grote Brand in Yde de Punt

Vanmiddag heeft een grote brand gewoed bij Beuving De Punt Watersport VOF in Yde de Punt, gemeente Tynaarlo.
Bij de brand zijn drie dodelijke slachtoffers te betreuren. Het gaat hier om drie vrijwillige brandweermannen van het brandweerkorps Eelde. Hun namen zijn:

- De heer Anne Kregel (22-08-1959) in dienst sedert 01-01-1985
Sinds 1 juli 2004 in functie als onderbrandmeester in de functie van bevelvoerder.

- De heer Egbert Ubels (18-10-1969) in dienst sedert 01-01-1992
Sinds 1 juli 2003 in functie als onderbrandmeester in de functie van bevelvoerder.

De heer Raymond Patrick Soyer (03-06-1978) in dienst sedert 01-08-2006
Sinds 1 juli 2007 in functie als brandwacht in de functie brandwacht.

De familie is inmiddels ge´nformeerd.
 

24-04-08: Auto-ongeval A28: waarschijnlijk door een stuurfout belande een jonge vrouw met haar auto in de sloot naast de A28. Ze hing onderste boven in de gordel in haar auto, ze was goed aanspreekbaar. In samenwerking met de ambu is het slachtoffer op de buik op de schepbrancard uit de auto gehaald. Daar de airbags niet waren afgegaan, moest eerst de auto gedraaid worden zodat de accupolen los konden worden gemaakt, daarna kon de airbag hoes veilig verwijderd worden en kon berger Hamstra de auto meenemen.

18-03-08: Gaslucht/Lekkage Julianalaan Zuidlaren: Ook deze melding blijkt dubbel te zijn aangemaakt op de meldkamer. Men is bezig met nieuwe uitrukgebieden en waarschijnlijk zit er een fout in de Kazerne Volgorde Tabel. We konden dus ook bij deze melding halverwege weer terug naar de kazerne.

11-03-08: Auto-auto Burg.J.G. Legroweg Eelde: Tijdens het aanrijden was ook Eelde compleet, en even later waren deze bij het ongeval, en hoefde Vries niet door te rijden voor ondersteuning. Uit de P2000 site blijkt dat beide korpsen tegelijk zijn gealarmeerd, dit heeft waarschijnlijk te maken met de opkomst in dagsituatie.

03-03-08: Wegdekreiniging Zeijerlaar-Hooidijk: Op dit punt werd niets aangetroffen daarom werd er besloten om de Zeijerlaar af te rijden richting Donderen, Bij navraag bij de meldkamer was de melding bij de politie binnengekomen via een bestuurder die vanaf Norg binnendoor naar Zeijen was gereden. Aan het eind van de Zeijerlaar kwamen we modder op het wegdek tegen, aangezien de weersomstandigheden was het niet verantwoord om dit met veel water weg te spoelen, tevens waren er borden geplaatst met de aanduiding modder. Na de situatie met de meldkamer te hebben besproken keerden we terug naar de kazerne.

02-03-08: Boom dreigt op woning te vallen Karrespoor Zeegse: Met behulp van de staaldraadtakel en mankracht viel de boom keurig in het bos en was het gevaar geweken kijk voor een fotoreportage op www.112drenthe.net

29-01-08: Autobrand A28 R183.0: Gezien het tijdstip en de plaats werden zowel Assen en Vries opgepiept voor deze melding. er moest door Vries aangereden worden via Assen Noord. Toen zowel Vries als Assen de A28 opdraaiden was de ANWB en de politie ter plaatste en was er van brand geen sprake. Na het ritje A28 konden zowel Assen als Vries terug naar de kazerne.

29-01-08: Autobrand Kornoeljeplein Vries: Al snel werd het duidelijk dat het geen brand betrof maar stoom, zodat we binnen konden blijven.

25-01-08: Vee in nood Noordenveldweg Vries: Het betrof hier een pony die was weggezakt in het drassige land en op eigen kracht niet meer los kwam. De pony was uitgeput van zijn eigen pogingen. Hij is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en in een schuur met stro gelegd. Volgens deskundigen zou de pony weer de oude zijn na een goede rust.

20-01-08: Mogelijke binnenbrand Norgerweg Donderen: Dat was de melding, tijdens het aanrijden was al snel duidelijk dat het om de NAM locatie Vries 4 ging. Daar was men bezig met affakkelen, mede door de weersomstandigheden leek het erger dan normaal.

14-01-08: Schoorsteenbrand Zeegse: Omdat het een melding betrof in Zeegse werd ook Zuidlaren gealarmeerd voor assistentie van de waterwinning. De schoorsteenbrand op zich viel mee.

01-01-08: Deze morgen vroeg werd de oudejaarsploeg om 02.35 opgepiept om naar de kazerne te komen, daar aangekomen werd ons medegedeeld dat in verband met de weersomstandigheden de korpsen van Noord- en Midden Drenthe op de kazerne waren geconsigneerd. Om 03.50 werden wij ter assistentie opgeroepen voor een binnenbrand aan de Overcingellaan te Assen, het betrof hier een autobrand in de parkeerkelder onder een 3 laags appartementen gebouw, ter plaatse zijn we ingezet voor blussing en ontruiming. Na deze inzet konden we op de terugtocht naar de kazerne nog even twee buitenbrandjes meepikken. Daar de weersomstandigheden rond 06.30 uur weer vrij normaal waren werd de consignatie opgeheven.

horizontal rule

  2007

24-12-07: Assistentie Norg: Om 12.05 uur kregen we de melding binnenbrand aan de Hekakkersstraat in Norg, Er werd tweezijdig aangereden door Norg en Vries, toen Norg ter plaatste was kon men geen brand vinden op de aangegeven locatie. Vries die inmiddels ook in Norg gearriveerd was kon weer terug keren naar de kazerne.

17-11-07: Middelhulpverlening Eelde: Doordat de melding richting de meldkamer een tweetal auto's betrof met een 4 a 5 gewonden, werd er door de OVD opgeschaald naar middelhulpverlening. Toen het eerste voertuig van Eelde ter plaatse was, bleek het incident mee te vallen en kon deze het incident alleen aan en mocht de post Vries terugkeren.

26-10-07: Automaat Lentis Zuidlaren: Het korps Zuidlaren had een feestavond in Drouwenermond zodat Vries voor de dekking van het gebied stond, dit resulteerde in de HONDERDSTE melding/uitruk voor de post Vries. Het betrof een prullenbak die vlam had gevat maar door het personeel zelf geblust was. Vandaar dat we binnen konden blijven.

09-10-07: Auto-Auto A28 R 189.9: Door de busbrand was er een behoorlijke file ontstaan op de A28, door onoplettendheid kwam er een staart-kop botsing van 3 auto's. Tijdens het aanrijden bleek het allemaal mee te vallen en daar Eelde nog aanwezig was op de plaats van de busbrand gingen deze ter plaatse. Het bleek inderdaad mee te vallen er was geen sprake van beknelling dus konden we na een extra rondje rotonde terug naar de kazerne.

07-10-07: Mogelijke binnenbrand autobedrijf Hazenberg Vries: Het zou gaan om een mogelijke binnenbrand bij autobedrijf Hazenberg aan de Asserstraat te Vries (voormalig pand auto Woud). Gelukkig viel het allemaal mee, door het mooie weer hadden de achterburen de barbecue ontstoken en de rook die daar vanaf kwam had de melder gezien als een binnenbrand in het autobedrijf.

06-10-07: Auto-boom Norgerweg Yde: Ter plaatse bleek al snel dat de auto met hoge snelheid de boom had geraakt, het slachtoffer was aanspreekbaar en is door de ambulancedienst afgevoerd. De boom was zodanig beschadigd dat deze veiligheidshalve is omgezaagd. De auto (wat daar nog van over was) is afgevoerd door de berging.

10-09-07: HV met gevaar A28 L Assen: Op het moment van rijden was het hectometerpaaltje nog niet bekend, maar aangezien er tweezijdig werd aangereden werd er verondersteld dat het op het weggedeelte Assen noord richting Hoogeveen moest zijn, toen men bijna het dorp uitwas richting Assen kreeg men het hectometerpaaltje door, plaatselijke bekendheid vertelde dat het net voorbij het viaduct moest zijn. Om nu nog om te keren en vervolgens via de oprit Tynaarlo te rijden zou te veel tijd in beslag nemen vandaar dat er werd doorgereden naar de oprit Assen Noord. Aangekomen bleek de auto inderdaad bij de afrit Assen-Noord waarschijnlijk door aquaplaning van de A28 te zijn afgegleden. De bestuurder was er al uit, dus konden we weer terug keren naar de kazerne.

01-09-07: Automaat Eikenhof Vries: Tijdens het inmelden bleek het niet om het Kornoeljehof te gaan maar om de Eikenhof, Aangekomen gaf de Brandmeldinstallatie een appartement op de eerste verdieping aan. Hier aangekomen was er geen brand maar stond het appartement vol blauwe rook afkomstig van de zwart geblakerde speklappen. Na ventilatie en het resetten van de Brandmeldinstallatie konden we terug keren naar de kazerne.

14-08-07: Automaat Pare Tynaarlo: Doordat de Brandmeldinstallatie niet was "afgezet", ging deze in alarm toen men met slijpwerkzaamheden bezig was. Na een tweetal meters uit de kazerne gereden werd deze melding dan ook ingetrokken en kon de auto weer terug in de kazerne.

22-06-07: Auto-onbekend Asserstraat: Tijdens het aanrijden werd er melding gedaan twee personen in de auto en waarschijnlijk brand, de brand werd even later weer ingetrokken dit bleek stoom veroorzaakt door koelvloeistof. Ter plaatse bleek het een aanrijding te zijn met een tweetal paarden. De bestuurder zat nog in de auto, deze was aanspreekbaar maar kon de auto niet verlaten doordat het paard gedeeltelijk op hem lag. De bijrijdster was zelf al uit de auto gekomen. De paarden hebben het ongeval niet overleefd.

10-06-07: Containerbrand Brinkstraat Vries: Achter de kapperzaak New-Look stond een vuilcontainer tegen de gevel van het pand te branden, de container is totaal opgebrand en het pand heeft wat roet en waterschade opgelopen.

05-06-07: Auto sloot A28 R180.8 Assen: In verband met de werkzaamheden aan de wegen in Assen word er tweezijdig aangereden, daar tijdens het aanrijden bekend werd dat de persoon al uit de auto was, en op dat moment VRIES al onderweg was mocht VRIES onder prio 2 doorrijden en kon Assen binnenblijven. Ter plaatse was inderdaad de bestuurster al uit de auto en al onder behandeling van de ambulance. De bestuurster was onwel geworden en had eerst de vangrail geraakt en was vervolgens in de sloot gegleden.

26-05-07: Auto Boom Osbroekenweg Tynaarlo: Op nog onverklaarbare wijze was de auto in de bocht rechtdoor tegen een boom gebotst. De eerste hulp werd verleent door een oud collega (A.O.te T) die schuin tegenover het ongeval woont. Op verzoek van de ambulance werd de auto gestript waarna het slachtoffer is afgevoerd naar het umcg te Groningen.

24-05-07: Middelbrand Camping Tienelsheem Zuidlaren: In verband met de waterwinning werd VRIES meegealarmeerd, toen Zuidlaren ter plaatse was werd gelijk door Zuidlaren brand meester gegeven zodat VRIES terug kon keren. Een kwartiertje later werd de post VRIES opgepiept voor een automaat op het terrein van Dennenoord dit gebeurde omdat Zuidlaren nog op de camping bezig was, deze melding werd weer ingetrokken omdat de oorzaak roken was. Een twintig minuten later gingen de piepers voor een automaat op de Brink stichting deze werd ook weer ingetrokken de oorzaak daar was stoom.

08-05-07: Auto ongeval  Peesterweg Zeijen: Een minuut voordat VRIES werd gealarmeerd was Norg gealarmeerd voor auto op zijn kant Peesterweg Peest, daar niet geheel duidelijk was waar het was werd ook VRIES gealarmeerd. Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat het niet de Peesterweg moest zijn maar Zuiderstraat. Het korps van Norg was als eerste ter plaatse en heeft samen met VRIES de klus geklaard. Het slachtoffer was bij kennis en klaagde over pijn in de rug, nadat hij via de achterzijde uit het vtg is gehaald is hij overgedragen aan de ambulance.

07-05-07: Automaat Eikenhof Vries: De bewoners van het appartement waren vlees aan het braden en wilden ook nog wat jus bij het vlees, een scheut water gaf zoveel stoomvorming dat de rookmelder werd geactiveerd.

21-04-07: Gaslucht/lekkage Grote Kampen Vries: De vrouw des huizes rook een sterke gaslucht in en rondom de garage, waarop ze de brandweer belde. Ter plaatse werd de garage doorzocht en mogelijke oorzaken naar buiten gebracht. Al snel bleek de gasbarbecue de oorzaak zijn, daar de draaiknop niet geheel dicht stond was het gaspotje leeggestroomd.

17-04-07: Auto-sloot Peizerweg Bunne: Onderweg naar de Peizerweg werd de melding gewijzigd in Verlengde Noordenveldweg, daar werd echter niets aan getroffen, na enig zoekwerk op omliggende wegen mede door Politie en Ambulance werd na enige tijd het zoekwerk gestaakt.

15-04-07: Middelbrand binnen Noordeinde Donderen: De melding middelbrand krijgen we normaal als we te hulp worden geroepen in een buurtgemeente, maar al snel was duidelijk dat het echt brandde. Twee ploegen met adembescherming hebben nog geprobeerd via een binnenaanval het vuur te blussen, maar de temperatuur en de heftige brand was al in zo'n stadium dat er binnen niets meer te redden viel. Al snel werd er opgeschaald naar grote brand waardoor er meerdere korpsen ter plaatse kwamen zie ook www.112derenthe.com . De brand is veroorzaakt door kortsluiting. Tijdens het opruimen van de laatste slangen kreeg een collega de melding keukenbrand Tynaarlo, hij riep dit richting zijn collega's die snel in de auto sprongen en zich richting Tynaarlo spoeden, ook Zuidlaren was inmiddels gealarmeerd en hadden het toeval dat ze net aan de goede kant in Zuidlaren zaten i.v.m. een automaat op Tienelswolde, vandaar dat Zuidlaren net voor Vries in Tynaarlo was. zie hiervoor ook www.112drenthe.com.

14-04-07: Automaat Radarstation: Aangekomen bij het radarstation was er niets te zien, het was even wachten op de sleutelhouder zodat we ook binnen een rondje konden maken. Na de inspectie werd er overlegt met de sleutelhouder en AC om ook voor de zekerheid nog te gaan kijken bij het verdeelstation aan de Veenweg. Daar bleek ook niets aan de hand te zijn. Bij terugkomst op de kazerne konden we gelijk door naar een collega brandweerman die ABRAHAM ging zien.

04-04-07: Auto op de kop A28 R189.0: Bij aankomst bleek de auto niet aan de rechterzijde maar aan de linkerzijde van de A28 te (liggen). Hij lag ook niet op de kop maar stond gewoon rechtop in de sloot. Politie en berging was al aanwezig. zie ook www.112drenthe.com

14-03-07: Automaat Eekhoorn Zdl. Het kon niet sneller, daar de wedstrijdploeg een oefening draaide in Zuidlaren en deze was uitgezet op Dennenoord, kwam de melding van de automaat binnen op het moment dat VRIES net ter hoogte van het pand reed, zo snel hadden ze nog nooit de Brandweer voor de deur gehad en dan ook nog wel een blusploeg uit VRIES. De melding was loos en we konden dan ook vervolgen met de oefening.

01-03-07: Auto Auto Vaartweg Bunne: Het ging vaak net goed op dit kruispunt, maar vanmorgen was het dus goed raak. Een automobilist had de auto komende van rechts totaal niet gezien, daar het kruispunt behoorlijk overzichtelijk is gaat men van de zogenoemde polderblindheid uit. Het gevolg was een behoorlijke klapper en de slachtoffers zijn alle vier per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar er kinderen bij betrokken waren is er in de kazerne nagesproken met politie en het botteam.

16-02-07: Auto te water Norgerweg Donderen: Een auto komende vanaf Eelde was vlak voor de Norgerweg in de bocht rechtdoor gereden en zo op de kop in de sloot beland. Het slachtoffer was op eigen kracht uit het voertuig gekropen en kon na onderzoek van het ambulance personeel haar weg vervolgen.

14-02-07: Wegdekreiniging Hoofdstraat Zeijen: Dat het niet alleen de Hoofdstraat betrof kwamen we al snel achter het olie/diesel spoor begon al bij de T-splitsing Zeijerweg-Min. Cremerstraat en ging zo richting Zeijen daar was het spoor ook nog eens een keer rond de Brink waargenomen en vervolgens via de Hoofdstraat richting Vries. Daar het spoor ook nog duidelijk aanwezig was op de Hooidijk en ook zelfs nog in Vries op de Brinkstraat moesten we halverwege terug naar de kazerne om wegdekreinger en de tank aan te vullen. (zie fotoalbum)

27-01-07: Binnenbrand Lottinge Vries: Wat er precies aan de hand was zal nader onderzoek van de politie moeten uitwijzen. Bij aanrijden was er bekend dat er een explosie was geweest, zodoende bleven de hulpdiensten op enige afstand totdat er meer bekend was. De keramische plaat was in ieder geval gesprongen en de vrouw des huizes had wat verwondingen die ter plaatse door de ambulance werden behandeld. De kinderen waren nog het meest geschrokken en kregen dan ook ter troost een beer van de brandweer en politie. (zie fotoalbum)

23-01-07: Schoolbrand OBS de Vijverstee: Bij aanrijden sloegen de vlammen al hoog boven het gebouw uit vandaar dat er middelbrand werd gegeven. Aan de achterzijde van de school was een container in de brand geraakt die vervolgens de gevel in brand zette. Door snel optreden kon worden voorkomen dat de brand naar binnen sloeg, wel is er schade en rookontwikkeling in de school, Assen kwam ter plaatse met een ventilator om de rook uit het schoolgebouw te blazen. Morgen is de school gesloten.

22-01-07: Autobrand A28 R 180.3: Deze melding werd tweezijdig aangereden, daar de brandende auto's nagenoeg tegen de vangrail aanzaten (zie foto's op www.112drenthe.com) werd Vries verzocht om aan te rijden via Tynaarlo, als Assen er dan niet bij kon komen kon Vries vanaf de Linkerbaan beginnen met blussen. Voor alle duidelijkheid de snelwegen beginnen vanuit Utrecht te tellen en R 180.3 is dan ook vanuit Utrecht naar Groningen. Een opmerking richting webmaster waarom Vries via Tynaarlo aanreed is in bovenstaand bericht verklaard.

21-01-07: Binnenbrand Veltenburgerdijk: Na een harde knal gingen al snel de pagers af met de melding van een binnenbrand aan de Veltenburgerdijk. De bliksem was hier ingeslagen maar gelukkig maar bleef het bij wat brandschade (zie fotoalbum). De jongste bewoner was het meest geschrokken en kreeg dan ook een troostbeer (kikabeer) zie ook www.kika.nl  van de Brandweer.

20-01-07: Automaat De Brink Diggelhoes: Zo later bleek was er een melding van een storing om ca. 03.30 uur, hierdoor was een monteur gewaarschuwd en deze was na de Brink gegaan om de storing te verhelpen, tijdens zijn werkzaamheden ging het systeem over in alarm (05.05) die direct werd ingetrokken door te bellen naar de Meldkamer (medewerker Brinkstichting). 10 minuten later kwam er op de meldkamer Drenthe opnieuw een brandalarm binnen van het Diggelhoes. Daar de meldkamer geen terugmelding kreeg en ook telefonisch geen contact kon krijgen werden wij opnieuw gealarmeerd. De storingsmonteur wilde nog wel de terugmelding doen maar zag toen het Blauw Blauw al voor de deur staan. Na de verkenning om het gebouw en met storingsmonteur de defecte melder opgezocht konden we weer terugkeren naar de kazerne.

18-01-07: Een zware storm raasde over het land ook Vries en omgeving kreeg hier mee te maken het begon met dakschade op de lottinge, tijdens deze werkzaamheden kwam er een automaat binnen vanuit Zeegse de wind had via de afzuigkap de vlam richting de melder gestuurd, daarna nog een boom op de schipborgseweg. Later op de avond was het in de hele provincie raak. Allereerst een melding van een boom die op een woning dreigde te vallen aan de Goldakkers in Zeegse, de bewoners hadden de boom al geschoord en het gevaar was geweken. De tweede ploeg had een boom op de Osbroekweg, daarna de melding van een boom op de verlengde Kerkweg te Vries, na in eerste instantie de verlengde Kerkweg te hebben afgereden en enkele takken te hebben opgeruimd dachten we klaar te zijn melde de OVD dat er wel degelijk een boom omgewaaid moest zijn op de verlengde kerkweg, toen we voor de tweede keer ter plaatse kwamen bleek de boom niet op de weg te liggen maar op een auto en deels op de woning. Net toen we aan deze klus waren begonnen kwam er een automaat van de Brink binnen, maar toen we in de auto zaten werd deze weer in getrokken en konden we verder met de klus op de verlengde Kerkweg.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

30-12-06: HV zonder gevaar Golden Tulip Zeegse. Bij opvraag van nadere informatie bleek het om een hond te gaan die achter het Golden Tulip hotel in de Zeegse Duinen vast zat in een konijnenhol, toen we ter plaatse waren was de hond net op eigen krachten weer uit het hol gekropen.

24-12-06: Gevaarlijke stoffen melding Kornoeljehof. Tijdens aanrijden kregen we de informatie dat het om een koelkast zou gaan waarbij een amoniaklucht vrij kwam. De bewooner/ster was niet thuis, de verdieping werd door de brandweer ontruimt en de koelkast vakkundig uitgebouwd en naar het balkon gebracht, na de verdieping te hebben geventileerd konden de bewoners weer terug naar hun kamers.

15-12-06: Automaat Brink stichting de Boerderij. In eerste instantie werd gedacht aan de zoveelste loze melding maar bij nader onderzoek bleek een kookplaat op de bovenverdieping de boosdoender te zijn, men had keurig het deksel dichtgedaan maar de plaat niet uitgezet het deksel kon hier wel tegen maar de verf niet vandaar dat de verdieping vol rook stond en het automatisch brandalarm afging.

07-12-06: Melding Binnenbrand Romeweg Assen. Dit betrof een automaat bij een bedrijf aan de Romeweg te Assen industrieterrein Meschenveld. Daar bij Peelo en Marsdijk de boel op de kop staat word het gebied tot aan het Noordwillemskanaal vanaf Vries gezien dubbelzijdig aangereden vandaar dat ook Vries werd gealarmeerd.

24-11-06: Melding Autobrand A28 de Punt. Tijdens het aanrijden werd de melding weer ingetrokken het bleek geen brand maar een V-snaar die aanliep en zodoende wat rook veroorzaakte.

11-11-06 : Melding Auto-Auto Groningerstraat De Punt. Tijdens het aanrijden werd bekend nog een persoon in de auto met nekklachten, ter plaatse gekomen bleek dat er nog twee personen in de auto zaten met nekklachten. De ambulance was net achter ons aan en in overleg kon de voorste persoon op de bijrijderstoel er zelf uitstappen. De achterste persoon is middels een redplank via de achterdeur eruit getild en voor onderzoek naar het ziekenhuis te Assen gegaan.

26-10-06 : Melding Automatisch Brandalarm Jeugdzorg. Na inmelding bij AC had deze contact gehad met een van de personeelsleden van Jeugdzorg, deze had niets kunnen ontdekken maar kreeg de brandmeldcentrale niet gereset of we toch maar even ter plaatse konden komen, ter plaatse gaf de centrale zowel een brandmelding als mede een storing aan. De ploeg heeft de betreffende ruimte onderzocht maar niets aangetroffen. Daarna heeft de brandweer de centrale gereset en het personeel gevraagd een storingsmonteur te laten komen.

06-10-06 : Melding Autobrand dorpsstraat Tynaarlo. Tijdens het aanrijden werd bekend dat het om een taxibusje ging. Ter plaatse bleek het een rolstoeltaxi te zijn die inmiddels al uit was. De elektrische bediening van de "rolstoel" oprijplaten had kortsluiting gemaakt. De taxibus had van binnen aardig wat brandschade en is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

06-10-06 : Melding wegdekreiniging Vriezerweg Tynaarlo. Vanaf de voetbalvelden van Tynaarlo tot aan de rotonde bij het industrieterrein "Vriezerbrug" was de rijbaan besmeurd met olie, daar er al wat verkeer doorheen gereden was waren de rotondes helemaal rond met olie besmeurd. Het spuitend rijden kwam nu ook weer mooi van pas. Na het traject te hebben gereden en op de rotondes een extra rondje te hebben gemaakt was ook deze klus weer snel geklaard.

28-09-06 : Melding afvalbrand Kweeklustweg Tynaarlo. Aangekomen bij de Kweeklustweg bleek dat er autobanden naast een opslag voor kuilvoer vlam hadden gevat, de zwarte rook was in de verte al duidelijk te zien. Toch viel de omvang van de brand mee en kon met 1500 liter water in combinatie met schuim de brand snel worden geblust.

29-08-06 : Melding HV met gevaar Stationsweg Zuidlaren. De post Zuidlaren was er uit voor een woningbrand aan de Nijslagen vandaar dat de post VRIES werd gealarmeerd voor dit ongeval. Het betrof een kettingbotsing tussen 3 auto's, De bestuurster van de laatste auto was al uitgestapt maar voelde zich niet lekker en was weer in de auto gaan zitten, daar de klachten erger werden werd op aangeven van het ambulance personeel de bestuurder achterwaarts op de redplank uit de auto getild, daar het een bestelauto was hoefde er niet geknipt te worden. na het achterover draaien van de stoel kon ze eenvoudig via de achterdeuren uit de auto worden getild.

22-08-06 : Melding wegdekreiniging A28 de Punt (R 190.8). Ter plaatse gekomen bleek het om een hydroliek oliespoor van een paar honderd meter te gaan. Ook de enige rijbaan (i.v.m. werkzaamheden) was besmeurd vandaar dat het verkeer werd stilgezet om ook deze baan te reinigen. Daar de post VRIES over een voertuig beschikt dat rijdend kan spuiten was deze klus zo geklaard.

16-08-06 : Melding buitenbrand aan de Zuiderstraat het betreft een korenveld, doordat er bij de meldkamer meerdere meldingen binnenkwamen ook vanaf de Verlengde Binnenweg werd ook het korps van Assen gealarmeerd. Toen VRIES ter plaatse kwam was de boer al druk met de shovel de brand aan het bestrijden en had een andere boer al water in een giertank gehaald, er kon door VRIES dus al snel brand meester worden gegeven en kon Assen weer terug keren naar de kazerne. De oorzaak van de brand was ontstaan door de combine.

12-08-06 : Melding wateroverlast Magrietstraat te Zeijen, De kelder zou vol water staan onder prio 2 werd er naar Zeijen gereden waar we vlak voor Zeijen de melding kregen dat de melder terug had gebeld en met buren en kennissen het water onder controle had. De post VRIES mocht hierop terug keren naar de kazerne met een bedankje.

31-07-06 : Melding binnenbrand sauna "De Bron" gelukkig had de eigenaar zelf al een bluspoging gedaan met een schuimblusser zodat na een snelle binnenverkenning en een buitenverkenning  bleek dat de beginnende brand onder het dakbeschot uit was. Door snel optreden van de eigenaar en de snelle komst van de post VRIES bleef een catastrofe uit,  daar 2/3 van de woning gedekt is met riet. (zie voor foto's en film www.112drenthe.com)

27-07-06 : Melding schuurbrand Eelde, tijdens de vakantieperiode worden bepaalde meldingen tweezijdig aangereden vandaar dat Vries ook onder prio 1 die kant op moest, eenmaal onderweg kregen we de mededeling dat de schuur was geblust en dat we terug konden keren.

25-07-06 : Melding van een buitenbrand aan de Noordenveldweg N386, een voorbijganger had rook gezien in een ma´sveld echter geen vuur, vandaar dat de post VRIES onder prio 2 gealarmeerd werd ter plaatse gekomen bleek het om een beregeningsinstallatie te gaan die behoorlijk rookte, in overleg met AC werd besloten om de betreffende landeigenaar te waarschuwen waarna er teruggekeerd kon worden naar de kazerne.

24-07-06 : Melding Automaat De Brink stichting gebouw "De Kubbing" ter plaatse bleek het om een storing te gaan waar we ook op de zaterdagavond al voor waren geweest.